Málnás extracsokis kladkaka | gluténmentes, laktózmentes

Az egyik kedvenc bloggerem oldalán, a Konyhalál-on találtam a recept alapját, ezt alakítottam át úgy, hogy megehessem, mert minek is sütnék, ha nem ehetek belőle, ugye. 😀 Ráadásul szeretem a svéd ételeket, meg a nyelvüket is, és még sok minden mást, ami Svédországhoz kapcsolódik, ezért ezt nem hagyhattam ki. 

Szóval máris írom a málnás majdnem brownie gluténmentes és laktózmentes változatát!

Hozzávalók:

30 dkg cukor

16 dkg laktózmentes Vénusz sütőmargarin

2 M-es tojás

5 dkg kukoricaliszt

10 dkg rizsliszt

5 púpos evőkanál kakaópor

csipet só

1 tábla fekete Boci csoki apró darabokra törve

15 dkg (fagyasztott) málna (kiengedve, nem fagyosan)

Elkészítés:

Az olvasztott langyos margarinban elkeverjük a cukrot kézi mixerrel. Hozzáadjuk a tojásokat, ezt is elkeverjük. Ezután a lisztek, kakaópor és só keverékét is hozzáöntjük, és alaposan elkeverjük. A végén belekeverjük a málnát és a csokidarabokat is. Sütőpapírral bélelt tepsiben (nekem 20*27 cm-es volt) eloszlatjuk.

Előmelegített sütőben légkeverésesen 170 fokon fél óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a tepsit megrázogatva belül még lágynak tűnik, de kívül már megsült. 

Omlós, édes, mámorító édesség! Jó étvágyat hozzá!

A Konyhalál eredeti receptjét pedig itt találjátok. Érdemes látogatni az oldalt, mert sok-sok finomsággal és egy vicces madárral találkozhattok!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »