Készítettem korábban egy krumplis pogácsát, amit örömkönnyek közepette fogyasztottunk szintén diétázó kolleginámmal, annyira finom volt. Ma megsütöttem csak rizsliszttel (előzőleg háromféle lisztből készült, most kedvem volt egyszerűsíteni és olcsósítani), és megint nagyon finom lett, ráadásként az állaga így sokkal jobb.
Az előző receptet ide kattintva nézheted meg, az újat pedig már mutatom is.
Hozzávalók
300 g héjában főtt krumpli összetörve, kihűtve, nagyobb darabokra nyomtam szét villával, nem teljesen pépesre
250 g puha laktózmentes Vénusz margarin
2 egész felvert tojás
30 dkg rizsliszt
3 evőkanál laktózmentes tejföl
7 gramm sütőpor
2 nagy csipet só és még egy kicsi, amivel a krumpli megfő, mert a krumpli aljas jószág, ellopja az ízeket.
Miután összekevertük a hozzávalókat, evőkanállal pogácsaszerű halmokat teszünk egy sütőpapírral fedett tepsire, elég helyet hagyva ahhoz, hogy sütés közben megnőjenek. Előmelegített sütőben (én légkeverésesen sütöttem) 180 fokon 25 percig sütjük vagy amíg szép aranybarna lesz a tetejük.
Ha kipróbáltad, kérlek, írd meg, hogy sikerült! 🙂
Jó étvágyat!