Szerettem volna valami jó kis zöldséges tésztás ételt készíteni, mert az mindig hálás feladat, amikor két munkanapra főzök magamnak ebédet. Egy kevés olívaolajjal felfrissítve a második napon is ugyanolyan finom.
Hozzávalók 2 adaghoz
1. Megfőzzük a tésztát sós lében, kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.
2. A répát, cukkinit és a fél fej hagymát darabokra vágjuk és összesütjük. A hagymát apró darabokra, a többit nagyobbakra. Amikor már majdnem megsült, rányomjuk a fokhagymát, és tovább sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. Miközben sülnek a zöldségek, a fej hagymát daraboljuk, beforgatjuk rizslisztbe, és bő olajban szép pirosra sütjük.
4. A megsült zöldségekre borítjuk a kifőtt tésztát, és a szója szósszal megöntözve, összekeverve összesütjük.
5. Rálocsoljuk a citrom- vagy limelevet, és tálaláskor meghintjük a kisült hagyma darabokkal.
Jó étvágyat!
Ui. Mobilon írtam a bejegyzést, ami szerintem vicces 🙂