Extra zabos zabkeksz | Búzamentes, laktózmentes, mennyei

Tudom, megint zabpehelykeksz, és még mindig meleg van, hogy bekapcsold a sütőt… De a sütő felmelegedésével együtt mondjuk 15 perc, és cserébe ettől nem leszel zabos. 🙂 Kipróbálod? Omlós, ízletes, garantáltan nem fogyókúrás, viszont búza- és laktózmentes.

TIPP: vásárolj gluténmentes zabpelyhet, darált lisztté, és máris gluténmentes minden alapanyagod!





Hozzávalók

1.

7,5 dkg zabpehely

7,5 dkg zabpehelyliszt

2 púpos ek. cukormentes, jó minőségű kakaópor

0,5 kávéskanál szódabikarbóna

2.

7,5 dkg cukor

10 dkg puha, laktózmentes, vaníliás Vénusz sütőmargarin

1 tojás

3.

1 tábla Boci étcsokoládé darabolva (vagy más, garantáltan gluténmentes csoki, ha arra van szükséged!)

1 citrom reszelt héja+leve

Elkészítés

Keverd össze az első csoport hozzávalóit.

Habosítsd fel mixerrel a második csoport hozzávalóit.

Keverd az egészhez a harmadik csoport hozzávalóit. Lehet az egészet mixerrel, nem muszáj kézzel.

A keveréket fél órára tedd hűtőbe. Vizes kézzel formázz gombócokat, és vékonyra lapítva tedd sütőpapírra egymástól 1-2 centi távolságra. 180 fokon, alsó-felső sütéssel 8 perc alatt süsd meg. A sütőpapíron hagyd kihűlni.



Sajnos melegen (nem forrón!) is finom, a csoki kockák olvadoznak, miközben a tészta már omlós… Ajánlom hozzá a rizstej fogyasztását, de magában is őrületesen finom. 🙂 Jó étvágyat!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »