Hell torta? Őrület! | Laktóz- és búzamentes recept

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt az üdítős süti, anya nagyon finomat sütött mindig. Fantával készült, de én most egy elvadult receptet mutatok neked helyette. Ugyanis a Fantát lecseréltem Hell energiaitalra, és mivel már sokszor elkészítettem, és minden (őrült) barátomnak ízlett, gondoltam teszek egy próbát, mennyire bevállalósak az olvasóim. 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojás – ketté kell választani

4 evőkanál rizsliszt

1 evőkanál zabliszt

6 evőkanál kristálycukor

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 dl olaj

6 gramm sütőpor

csipet só

A krémhez:

30 dkg laktózmentes Vénusz margarin

36 dkg túró (Magic Milket használtam, az vált be)

30 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

Hell csókja:

2 csomag vaníliás pudingpor

7,5 dl sima Hell

2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés



Tészta:

Keverd habosra a tojássárgákat a cukorral és a tészta többi hozzávalójával a tojásfehérje kivételével, majd óvatos keveréssel add hozzá a felvert tojásfehérjéket is.

Öntsd a tésztát a Vénusz margarinnal kikent, rizslisztezett tortaformába, süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel. Hagyd teljesen kihűlni.

Krém:

Keverd habosra a Vénusz margarint a porcukorral és a citromhéjjal, majd add hozzá a túrót, keverd össze, és kend rá a már kihűlt tésztára.



Hell csókja:

Keverd el a pudingport a Hellel és a cukorral. Főzd zselésre, hagyd kihűlni, majd öntsd a krémre, és simítsd el.



Legalább 6 órán át hűtsd a legjobb ízélményért.

Kipróbálod az ördögi receptemet? 😀

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »