Imádom a kuglófot, és örökké keresni fogom a tökéletes receptet. Most egy olyat találtam ki, ami közel sem fogyókúrás, ellenben nagyon finom. 😀 Az ősz közeledtével vágytam valami diós-csokisra, innen jött ennek a kuglófnak az ötlete.
Hozzávalók
A)
4 tojásfehérje
B)
10 dkg cukor
4 tojássárgája
25 dkg Vénusz laktózmentes sütőmargarin + egy kevés a kuglóf forma kikenéséhez
C) Száraz hozzávalók
15 dkg rizsliszt + a kuglóf forma kilisztezéséhez
10 dkg gluténmentes zabliszt
7 gramm sütőpor
14 gramm vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 dkg darált dió
csipet só
D) Extrák
1 kisebb citrom leve
1 tábla Tibi étcsokoládé apró darabokra törve
1 evőkanál méz
Elkészítés
1. Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá. (A)
2. A tojássárgáját keverd mixerrel habosra a margarinnal és a cukorral. (B)
3. Keverd össze a száraz hozzávalókat. (C)
4. A fehérje hab felét mixerrel dolgozd hozzá a B+C keverékhez.
5. Add hozzá mixerrel az extrákat (D).
6. A fehérje hab másik felét óvatosan forgasd bele lukas fakanállal a masszába.
7. Kend és lisztezd ki a kuglóf formát, és öntsd bele a masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20 percig, majd 180 fokon még 40 percig.
Tálaláshoz a következőket javaslom: narancslekvár vagy porcukor+tejszínhab vagy ribizlilekvár.
Ha szimpatikus a recept, kérlek, jelezd felém egy like vagy megosztás formájában. Köszönöm! 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: