Diós csokis álomkuglóf | Gluténmentes, laktózmentes

Imádom a kuglófot, és örökké keresni fogom a tökéletes receptet. Most egy olyat találtam ki, ami közel sem fogyókúrás, ellenben nagyon finom. 😀 Az ősz közeledtével vágytam valami diós-csokisra, innen jött ennek a kuglófnak az ötlete.

Hozzávalók

A)

4 tojásfehérje

B) 

10 dkg cukor

4 tojássárgája

25 dkg Vénusz laktózmentes sütőmargarin + egy kevés a kuglóf forma kikenéséhez

C) Száraz hozzávalók

15 dkg rizsliszt + a kuglóf forma kilisztezéséhez

10 dkg gluténmentes zabliszt

7 gramm sütőpor

14 gramm vaníliás cukor

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

4 dkg darált dió

csipet só

D) Extrák

1 kisebb citrom leve

1 tábla Tibi étcsokoládé apró darabokra törve

1 evőkanál méz

Elkészítés



1. Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá. (A)

2. A tojássárgáját keverd mixerrel habosra a margarinnal és a cukorral. (B)

3. Keverd össze a száraz hozzávalókat. (C)

4. A fehérje hab felét mixerrel dolgozd hozzá a B+C keverékhez.

5. Add hozzá mixerrel az extrákat (D). 

6. A fehérje hab másik felét óvatosan forgasd bele lukas fakanállal a masszába.

7. Kend és lisztezd ki a kuglóf formát, és öntsd bele a masszát.

Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20 percig, majd 180 fokon még 40 percig.

Tálaláshoz a következőket javaslom: narancslekvár vagy porcukor+tejszínhab vagy ribizlilekvár.

Ha szimpatikus a recept, kérlek, jelezd felém egy like vagy megosztás formájában. Köszönöm! 🙂



Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »