Egyszerű diós almás | Cukormentes, lisztmentes, tejmentes

Valami, ami édes, mégsem cukros, nem lisztes, mégis lehet vele bűnözni? Az alaprecept a Glutenmentesovezet.hu oldalról származik, a végső összetevőit viszont az határozta meg, mi volt itthon. 🙂

Hozzávalók



3 alma lereszelve

fél teáskanál fahéj

2 tk. szódabikarbóna

1 citrom reszelt héja

csipet só

1 ek. zabpehely (elhagyható)

4 tojás

Darálva (variálható, csak kb. 30 dkg legyen az összmennyiség):

12 dkg mandula

10 dkg dió

5 dkg kesudió

3 dkg törökmogyoró

Elkészítés

1. Távolítsd el az almák héját, magházát, reszeld le őket, és nyomkodd ki a levüket.

2. A tojásokat habosítsd fel mixerrel a legmagasabb fokozaton.

3. Add hozzá a tojásokhoz a többi hozzávalót, és keverd össze.

4. Sütőpapírral kibélelt kis méretű tepsibe öntsd a masszát (kb. 15×20 cm).

5. Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel süsd 180 fokon fél óráig, ezután teríts rá alufóliát, süsd tovább még fél óráig.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »