Kókuszos csokipite | Búzamentes, laktózmentes recept

Volt itthon egy doboz tejszín, amit el kellett használni. Oké, ez eddig nem valami romantikus. 😀 Tudtam, hogy bízhatok Gastrobertollini-ben, találtam is nála egy receptet, amiből kiindulva elkészíthettem ezt a finom, tejszínes édességet. Aki nem szereti a kókuszt (talán nem is jutott el idáig a cím miatt), nyugodtan hagyja ki belőle, Roberto verziója is csúcs szuper. Ha felkészültél a kókuszos csokimennyországra, akkor gyerünk!

Hozzávalók

Tészta

10 dkg zabliszt

27 dkg rizsliszt

25 dkg puha laktózmentes vajízű Vénusz sütőmargarin

12 dkg porcukor

10 gramm vaníliás cukor (1 csomag)

1 tojás

csipet só

Krém

30 dkg étcsokoládé (Tibi étcsokit és kakaóbab darabosat használtam)

3 dl laktózmentes tejszín

2 ek. kókuszreszelék + még egy kiskanálnyi a díszítéshez

Elkészítés

1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit. Dolgozz gyorsan, mert hamar megpuhul a tészta.

2. Egy kivajazott piteformát tölts meg a tésztával. Mivel ez a fajta liszt nehezen nyújtható, érdemes kézzel belenyomkodni, egyenletesen, szépen. 🙂 Villával szurkáld meg sok helyen, egész az aljáig, hogy a gőz távozhasson belőle. Jusson a forma szélére is a tésztából, akkor lesz igazán szép.

3. Előmelegített sütőben süsd meg a tésztát, és közben készítsd el a krémet. Ehhez forrósítsd fel a tejszínt, majd alacsony hőfokra levéve, tördeld bele az étcsokit. Hagyd elolvadni benne, add hozzá a kókuszreszeléket is, hogy kissé meg tudjon puhulni. Amiatt, hogy kakaóbab darabos csokit is használtam, a kókuszreszelékkel együtt finom ropogós lett a krém. Na, érted, hogy értem!? 🙂 

4. A kissé kihűlt krémet mixerrel keverd simára.

5. A kihűlt, megsült tésztára egyenletesen öntsd rá a krémet, simítsd el a tetejét, majd díszítsd ízlés szerint még egy kis kókuszreszelékkel.

6. Hűtsd 2-3 órán át tálalás előtt a legjobb ízélményért.

A tészta sütése: 25 perc alatt sül meg 180 fokon, légkeverésesen.





Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »