Újabb diétás desszert recepttel szeretnélek megörvendeztetni. Sütés nélkül, cukormentesen (méz hozzáadásával) készíthetsz ízletes, vitamindús almatortát. Nyers, természetes, egészséges.
Nézzük, hogyan is készül ez a diétás finomság.
Hozzávalók az alaphoz
1 bögre pirított dióbél apróra törve
fél bögre vörösáfonya és mazsola vegyesen + 1,5 ek. méz
7 ek. aprószemű zabpehely + 1 ek. méz
Hozzávalók a torta tetejére
6 nagy alma lereszelve + fél teáskanál fahéj
3 ek. aprószemű zabpehely + 1 teáskanál méz + pár ek. ízesítetlen tea
Elkészítés – alap
1. Pirítsd meg a zabpelyhet forró serpenyőben (zsiradék nélkül) a mézzel együtt. Keverd össze alaposan, figyelj, hogy ne égjen oda.
2. Az áfonyát és mazsolát a mézzel együtt géppel pépesítsd, aprítsd, amennyire tudod.
3. Dolgozd össze az összes hozzávalót kézzel, gyurmázd kissé, mintha tészta volna, és a torta forma alján terítsd el egyenletesen.
Elkészítés – torta teteje
4. A zabpelyhet áztasd be pár ek. teába, add hozzá a mézet.
5. A lereszelt almához add hozzá a fahéjat, majd az átnedvesedett zabpelyhet. Keverd össze alaposan.
6. Nyomkodd ki kézzel nagyon alaposan az almás masszát, és tedd a torta alapra, egyengesd el, majd díszítsd pár szem dióval.
7. Hűtőben tárold pár órán át, mielőtt felszeletelnéd, és tálalnád.
Hasznos volt a bejegyzés? Szeretnél látni máskor is diétás, cukormentes desszert recepteket? Ha igen a válaszod, kérlek, jelezd nekem egy like, megosztás vagy akár hozzászólás formájában.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: