Gesztenyés pulyka recept | Kitchenbox ajánló

A Cafeblog és Kitchenbox közös adventi játéka alkalmából gesztenyés pulykát sütöttem, melynek receptjét most veled is megosztom. Egy kis kreativitással különleges ünnepi fogást varázsolhatsz az asztalra. A recept mellett a szolgáltatásról alkotott őszinte véleményemet is megtudhatod.


Mi is az a Kitchenbox? Először én sem értettem, miért jó ez, de kíváncsi voltam…

Olyan étel (alapanyag és recept) házhozszállítási szolgáltatás, amellyel sok gond lekerül a válladról a főzéskor.

Például ezek miatt tetszik nekem a Kitchenbox:

– különlegesebb étel elkészítésekor nem szükséges megvásárolnod a boltban a nagy kiszerelésű, hozzá való fűszert, ami megromlik, mire legközelebb újra elővennéd

– nincs gond a bevásárlással, a mennyiségekkel, a minőséggel (gyönyörű húst kaptam a dobozomban!)

– kapsz hozzá receptet, útmutatót

– jó megoldás, ha van kedved főzni illetve friss, otthon készült ételt enni, de ötleted sincs, mit készíts

– ingyenes és rugalmas a házhozszállítási rendszerük

Emellett még számos érvet tudnék felsorakoztatni, miért jó ez a szolgáltatás, de erről bővebben itt tudsz tájékozódni.


Így készült az én Kitchenbox Gesztenyés pulykám.

Kitchenbox hozzávalók

30 dkg pulykamellfilé (2 nagy szelet)

10 dkg gesztenye

20 ml rum

2 evőkanál gesztenyeméz

15 dkg jázmin rizs (fél bögre)

3 dkg vaj (esetemben laktózmentes)

16 szem aszalt szilva

olívaolaj

(himalája) só

Extra hozzávalók

1 nagy narancs kifacsart leve

3 nagyobb kifliburgonya



Elkészítés 

1. A rizst 1,5 bögre vízzel és sóval főzd puhára. 

2. A szilvát áztasd a narancslében, add hozzá a rum felét és a mézet is.

3. Főzd puhára a megpucolt kifliburgonyát sós vízben. Az utolsó 2 percben öntsd hozzá a gesztenyét, hogy egy kicsit a burgonyával együtt főjön, átmelegedjen. 

4. Szeld hosszú csíkokra a pulykamellet, és süsd serpenyőben, közepes fokozaton, bő olívaolajon, fehéredésig fedő alatt.

5. Add hozzá a húshoz a mézes, rumos narancslében áztatott szilvákat és a rum maradék másik felét, és fedő nélkül, magasabb fokozaton pirítsd meg szép barnára a húst. Ez alatt az olívás-narancsos lé is szépen összefő. Vigyázz, hogy a méz miatt ne égjen oda!

6. A megfőtt burgonyát a vajjal és a gesztenyével pürésítsd.

Egy könnyed vacsorához ez az adag bőven elég 2 főre.

Jó étvágyat!

Ha még nem elég a pulykázásból, nézd meg a Cinnamon 4x bloggerének receptjét (Ide kattints!)

és a Saját Otthon projekt bloggerének receptjét is! (Ide kattints!) Az általam Liebster-díjra jelölt Miles and Meals bloggere saslikot készített belőle, érdemes megnézni! Szereted a rétest? Ne hagyd ki A tetovált lány konyhája receptjét sem! 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »