Az a nehéz a gluténmentes tészta nyújtásában, hogy ragad, szakad, nem úgy működik, mint a búzás. Szereztem az IKEA-ban szilikonlapot, ezen könnyebben lehet nyújtatni a tésztát, könnyebb elmosni is, mint egy óriási fa nyújtódeszkát. Ez a recept egyszerű, és ízletes mézik születnek belőle. Illatos, ropogós, és friss ízű.
Hozzávalók
2 bögre Schär C Patisserie liszt (8 dl)
fél bögre porcukor (2 dl)
7 dkg Vénusz laktózmentes, vajízű sütőmargarin
negyed bögre akácméz (1 dl)
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál laktózmentes tejföl (Magic Milk-et használtam)
1 teáskanál őrölt szegfűszeg (nekem nem volt otthon, ezért mozsárban törtem össze)
1,5 teáskanál fahéj
szerecsendió ízlés szerint (én kb. 10 reszelésnyit tettem bele egész dióból)
1 narancs reszelt héja
Elkészítés
Kézzel dolgozd össze a tésztát, és lehetőleg szilikonos lapon nyújtsd ki kb. fél centi vastagra. Sütőpapírra helyezd egymástól tisztes távolságra, mert kissé megnőnek. Kb. 23 perc alatt sült meg 170 fokon alsó-felső sütéssel 1 adag, és ebből a mennyiségből 3 adag készült, tehát 3 sütőlapon sütöttem meg.
Tipp
Készíts hozzá cukormázat, ha van gyermeked, jó mulatság lehet együtt!
Ha olcsóbb megoldást keresel, ajánlom Dóri receptjét, ami rizslisztből készült.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: