Illatos mézeskalács | Gluténmentes, laktózmentes recept

Az a nehéz a gluténmentes tészta nyújtásában, hogy ragad, szakad, nem úgy működik, mint a búzás. Szereztem az IKEA-ban szilikonlapot, ezen könnyebben lehet nyújtatni a tésztát, könnyebb elmosni is, mint egy óriási fa nyújtódeszkát. Ez a recept egyszerű, és ízletes mézik születnek belőle. Illatos, ropogós, és friss ízű.

Hozzávalók

2 bögre Schär C Patisserie liszt (8 dl)

fél bögre porcukor (2 dl)

7 dkg Vénusz laktózmentes, vajízű sütőmargarin

negyed bögre akácméz (1 dl)

1 tojás

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál laktózmentes tejföl (Magic Milk-et használtam)

1 teáskanál őrölt szegfűszeg (nekem nem volt otthon, ezért mozsárban törtem össze)

1,5 teáskanál fahéj

szerecsendió ízlés szerint (én kb. 10 reszelésnyit tettem bele egész dióból)

1 narancs reszelt héja

Elkészítés

Kézzel dolgozd össze a tésztát, és lehetőleg szilikonos lapon nyújtsd ki kb. fél centi vastagra. Sütőpapírra helyezd egymástól tisztes távolságra, mert kissé megnőnek. Kb. 23 perc alatt sült meg 170 fokon alsó-felső sütéssel 1 adag, és ebből a mennyiségből 3 adag készült, tehát 3 sütőlapon sütöttem meg. 

Tipp

Készíts hozzá cukormázat, ha van gyermeked, jó mulatság lehet együtt!



Ha olcsóbb megoldást keresel, ajánlom Dóri receptjét, ami rizslisztből készült.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »