Diós kuglóf-bejgli | Gluténmentes, cukormentes, tejmentes recept

Bejgli nélkül nekem nincs karácsony. Ez egy cukormentes recept, amit azért állítottam össze, hogy a sütemények egy részénél visszafogjuk a cukorfogyasztást. Nagyon finom, alig lehet abbahagyni!

Hozzávalók a töltelékhez

16 dkg eritrit (lehet kevesebb is, ha kevésbé édesen szereted)

4 citrom leve (ennyivel enyhén savanykás a végeredmény, használd 3 citrom levét, ha úgy tetszik)

2 citrom reszelt héja

20 dkg darált dió

1 ek rum aroma

10 dkg mazsola

Hozzávalók a tésztához

23 dkg gluténmentes zabliszt + a nyújtáshoz

4 evőkanál útifű maghéj

3 egész tojás + 2 tojásfehérje

2 citrom reszelt héja

8 dkg eritrit

4 teáskanál kókuszzsír

Elkészítés

Kézzel állítsd össze a tésztát, és pihentesd egy órán át a hűtőben, ez idő alatt dolgozik az útifű maghéj a tésztában, és jól összeáll a tészta.

Ha nem lett túl ragacsos a tésztád, akkor először az egyik felét nyújtsd ki, töltsd meg a töltelék felével, majd a tészta másik felét is töltsd meg a maradék töltelékkel, végül tekerd fel sütőpapíron.

(Ha ragacsosra sikerült, akkor a tészta felét helyezd el a kuglófforma aljában, terítsd rá a töltelék felét, majd rétegezd rá a tészta és a töltelék másik felét egyenetlenül.)

Kiolajozott vagy kivajazott, kilisztezett kuglófformába helyezd egymásra a két bejglit, és villával szurkáld meg, néhány helyen mélyebben is, a távozó gőz számára.

Süsd 180 fokon 50 percig, majd – ha szükséges – 200 fokon még 5 percig.







Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »