Ajánlom tésztaételekhez, chipshez, tortillához, pirítóshoz. Legjobb friss fűszerből készítve, de a fagyasztott is tökéletes hozzá.
Paradicsomos pesto
1 ek. friss vagy fagyasztott bazsalikom szárától megtisztítva
2 nagyobb paradicsom apróra darabolva
1/3 gerezd fokhagyma
40 ml olívaolaj
só, bors, csipet cukor
A paradicsom felét fonnyaszd meg egy csipet cukorral 10 ml olívaolajon.
A paradicsom másik felét és a többi hozzávalót pulzáló módban aprítsd a robotgéppel. Öntsd össze a párolt paradicsommal.
Diós bazsalikom pesto
1 marék friss vagy fagyasztott bazsalikom szárától megtisztítva
1 ek. friss vagy fagyasztott oregánó szárától megtisztítva
30 ml olívaolaj
fél gerezd fokhagyma
csipet só, bors
pár szem dióbél
Pulzáló módban aprítsd a robotgéppel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: