Cukkinis csibefasírt zabpehellyel, sütőben sütve | Gluténmentes recept

Ez a cukkinis csibefasírt annyira finom, hogy legszívesebben egész nap ezt enném. De mivel legszívesebben ezt a sós gluténmentes kekszet is egész nap enném, így néha választanom kell. 🙂

Egyébként onnan indult a fasírt ügy, hogy évek óta tervezem, hogy elkészítsem egy kedves régi ismerősöm receptje alapján a kedvenc spenótos zabpehelyfasírtomat, de hát csak nem jutok el odáig. Vagy legalábbis rögös cukkinis út vezet oda. 😀 



Szóval íme egy nagyon finom cukkinis csirkefasírt recept, melynek az alapját egy bloggertársam oldalán találtam. Elöljáróban még annyit tennék hozzá, hogy én nagyon háklis vagyok rá, hogy a csirke rendesen át legyen sütve, ezért elősütöttem a csirkemellet.

Hozzávalók

25 dkg csirkemell nagyon apróra darabolva, kókuszzsírban elősütve (sózva, borsozva)

25 dkg cukkini héjával együtt lereszelve

7,5 dkg apró szemű gluténmentes zabpehely

1 tojás

só, bors

Elkészítés

1. A csirkemellfilét darabold apróra, sózd, borsozd, és süsd át fehéredésig kókuszzsírban.

2. Reszeld le a cukkinit, és nyomkodd ki a levét.

3. Keverd össze a kihűlt csirkemell aprólékot a lereszelt cukkinivel, a zabpehellyel, a tojással, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. 

4. Formázz gombócokat, és tedd sütőpapírral bevont sütőlapra.

5. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 40 perc alatt.

Amíg sülnek a fasírtok, előkészítheted a sós keksz tésztáját, recept ITT

Alaprecept innen.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »