Ez a muffin hivatalosan nem sikerült jól. Mivel törékeny a tésztája. De nekem nagyon ízlik! Most mi legyen? Megy fel a blogra. 😀 Gyors, egyszerű gluténmentes és tejmentes muffin recept, amiben cukkini van, és végre szegény jó cukkini zöldségként funkcionálhat a muffinban. 🙂
Hozzávalók 6 darabhoz
10 dkg rizsliszt
7 dkg barna rizsliszt
1 dl olaj
0,5 dl szójatej
4 dkg langyos, laktózmentes Vénusz sütőmargarin
1 tojás
1 ek. szárított metélőhagyma
2. ek. natúr “vegeta” (szárított répa- és fűszerkeverék)
0,5 tk. só
1 tk. sütőpor
7 dkg barna rizsliszt
1 dl olaj
0,5 dl szójatej
4 dkg langyos, laktózmentes Vénusz sütőmargarin
1 tojás
1 ek. szárított metélőhagyma
2. ek. natúr “vegeta” (szárított répa- és fűszerkeverék)
0,5 tk. só
1 tk. sütőpor
1/4 cukkini kis kockákra vágva, héjától megszabadítva
Elkészítés
Mixerrel keverd el a hozzávalókat, a cukkini kivételével. Olajozz ki 6 muffin formát, és oszd el bennük a tésztát. Tegyél mindegyik muffinba 5-6 kis kocka cukkinit.
Előmelegített sütőben 230 fokon 15 percig, majd 200 fokon 10 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd.
Finom, ropogós, abbahagyhatatlan.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: