Húsvéti mentes gourmet menü elfoglaltaknak recepttel | hegyvidéki kalandozásaim

Van az úgy, hogy az ember az utolsó pillanatban értesül egy szuper, bloggereknek szóló játékról, így történt ez velem is. Ezért ehhez a receptes bejegyzéshez kalandok is társulnak. Ha csak a receptre van időd, görgess lejjebb!

Célok: mentes menü elkészítése húsvétra, ami a Kedvesnek is ízlik és gyorsan megvan.
Egy estém volt rá, hogy kitaláljam, mit főzzek, melyik boltban vásároljak hozzá, megvegyem, megfőzzem és feltöltsem a receptet, hogy te is elkészíthesd. Ezért, miután ügyesen rossz villamosra szálltam (kell nekem mindig olvasni útközben 😀 ), időlimitet szabtam magamnak:

– fél óra alatt kellett bevásárolnom

– és nyolcra haza kellett érnem, hogy maradjon időm főzni és blogolni

A vásárlás “sikerült” 40 perc alatt. Ugyanis először sokkolt az üzletben a kaja őrülteket megszédítő választék, majd a felismerés, hogy kapható végre laktózmentes mascarpone!!! Úgyhogy kábulatban töltöttem a polcok között pár percet. Sajnos nem szabadott az üzletben fotózni, így csak az eredményről hozok képeket. A boltban körbe nézve és a céljaimat figyelembe véve az alábbi mediterrán menü mellett döntöttem.

Húsvéti mentes gourmet menü elfoglaltaknak, 2 főre

Elkészítési idő: 45-60 perc között

Tálalás: 5 perc

Előétel: Hideg mediterrán ízelítő tál

Főétel: Vargányagombás tejmentes, gluténmentes, alkoholmentes carnaroli rizottó



Előétel

Hideg mediterrán ízelítő tál

Hozzávalók

1 csomag Golfera Prosciutto Crudo sonka

1 üveg Torremara Manzanilla magos olajbogyó

1 üveg Can Bech füge szirupban





Főétel

Vargányagombás tejmentes, gluténmentes, alkoholmentes carnaroli rizottó

Nem tudom, észrevetted -e, de elég vagány(gombás) a rizottóm. 😀



Hozzávalók



1 csomag vargányagombás carnaroli rizottó rizs (gluténmentes, vegán)

3 evőkanál Donum Terrae lenmagolaj

7 dkg laktózmentes, tejmentes, vajízű Vénusz sütőmargarin

5 dl zöldség alaplé vagy húsleves alaplé (én ez utóbbit használtam)

4 dl tisztított víz

Tipp: fűszerekre egyáltalán nincs szükség, mert a rizottó tartalmazza őket.

Elkészítés

1. Egy fazékban melegítsd fel az alaplét. Az enyém fagyasztott volt. Melegen adagold majd a rizshez!

2. Egy másik fazékban forrósítsd fel a margarint és a lenmagolajat.

3. A forró olaj-margarin keverékbe szórd bele a rizottó rizses tasak tartalmát, keverd el alaposan. Vedd le alacsony fokozatra a tűzhelyet. Hagyd pirulni a rizsszemeket. A zsiradékban szépen elkezdenek majd “kinyílni” a szárított gomba darabok.

4. Ha már kissé megpirultak a rizsszemek, és elkezdték felszívni a nedvességet, akkor kezdd el egy merőkanállal hozzá adagolni az alaplevet és a vizet. 

5. 1-1 merőkanállal adj hozzá pár percenként, szinte folyamatosan keverd, lassú tűzön főzd. Amikor épp nem kevered, tegyél rá fedőt.

6. Figyelj, hogy ne égjen oda, és ha megpuhult a rizs, fedő alatt hagyd még pár percig, hogy megszívja magát a maradék folyadékkal.

Fogyasszátok egészséggel! Jó étvágyat!



A menühöz a hozzávalókat a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található Delizia Gourmet&More üzletben szereztem be.

Prosciutto ár: 1 490 Ft, 100 gramm

Olajbogyó ár: 1 150 Ft, nettó 200 gramm

Füge ár: 2 450 Ft, nettó 230 gramm

Lenmagolaj ár: 2 290 Ft, 250 ml

Rizottó rizs ár: 2 190 Ft, 250 gramm

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »