Még sosem készítettem semmit kókuszlisztből, és egy ideje ott figyelt a szekrényben, várta, hogy kísérletező kedvemben legyek, és leemeljem a polcról. Valahol azt olvastam, hogy a kókuszliszt önmagában nem tud tökéletes sütit kiadni, de ezzel a recepttel sikerült.
A liszt dobozán lévő receptre alapozva készítettem el, de nem használok xilitet, úgyhogy merészen langyos méz belecsurgatásával próbálkoztam, és megdobtam egy kis kakaóporral, hadd örüljünk a mennyei csokis-kókuszos csodának. Az eredmény egy igazán egzotikus, omlós tészta, amitől nem ragad össze az ember szája, így egy meleg nyári napon is finom édességnek bizonyult.
Hozzávalók 12 darabhoz
15 dkg kókuszliszt
1 ek. kakaópor
6 gramm sütőpor (fél csomag)
1 tk. vaníliás porcukor
3 dkg olvasztott vaníliás, gluténmentes, tejmentes és laktózmentes Vénusz sütőmargarin + a muffinforma kikenéséhez
3 ek. meglangyosított méz
3 tojás
1. Mixerrel habosítsd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott margarint és a meglangyosított mézet, és keverd össze alaposan.
2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, és add a nedves keverékhez, majd keverd össze alaposan.
3. Kend ki margarinnal a muffinformákat, és adagold bele a tésztát.
4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb. 25 perc alatt.
Jó étvágyat!
A teteje a muffinforma alja, ilyen mintájú. 🙂 Próbáld ki, de szerintem reszelékkel más lesz, mert a liszt azért nem annyira “rostos”. Ha van édesítőporod, 3 ek. kell bele a recept szerint (xilittel írta).
Csillag muffin 🙂
Hogy sikerült ilyen szépre a teteje?
Simán megdarált kókuszreszelékkel is jó?
Kipróbálom 🙂