Egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora ötlet
Laktató, egészséges és ízletes, a hozzávalók könnyedén variálhatóak. Szerintem ki fogom próbálni más zöldséggel, hússal, más magvakkal is. A brokkoli kiváló rostforrás, a mandula pedig gazdag vitaminokban.
Hozzávalók 2-3 főre
Tészta
14 dkg gluténmentes rizstészta (kb. fél zacskó)
20 dkg fagyasztott brokkolirózsa (fél zacskó)
annyi víz, ami ellepi
1 tk. só
Mártás
1 gerezd fokhagyma apróra darabolva
1 marék pörkölt mandula apróra darabolva (tipp: 1 kiló natúr mandulát sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon 15-20 perc alatt megpirítok, idő közben megkeverem, kihűlés után befőttes üvegben tárolom)
3 ek. olívaolaj
3 ek. gluténmentes szójaszósz
1 tk. szárított, aprított medvehagyma
1 tk. méz
só, bors
Elkészítés
A tésztát és a brokkolit főzd puhára sós vízben. Pár perc elég neki forrás után. (tipp: forrald fel a vizet vízforralóban, hogy időt és energiát spórolj)
Keverd össze a mártás hozzávalóit, hagyd ropogósra pirulni a mandulát és a fokhagymát.
A főtt rizstészta és brokkoli keverékéről öntsd le a vizet, keverd össze a mártással, és lehetőség szerint tálald forrón az ételt.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: