Sajtos, túrós rúd egyszerűen, rizslisztből | Gluténmentes, laktózmentes recept

Anyukámtól tanultam ezt a trükkös receptet, hogy amennyi túró, annyi liszt, annyi margarin. Egyszerű, mert mindenből ugyanannyi kell. Annyi csavar van a történetben, hogy szerettem volna egészségesebbé tenni, ezért kiegészítettem barna rizsliszttel a receptet. Íme anya finom sós, túrós, sajtos rúdja gluténmentesen, laktózmentesen.

Hozzávalók

Amennyi túró, annyi liszt, annyi margarin

25 dkg laktózmentes krémtúró (Aldi-ban szereztem be)

25 dkg gluténmentes, laktózmentes Vénusz sütőmargarin

10 dkg barna rizsliszt

15 dkg fehér rizsliszt

nagy csipet só

a tetejére kenéshez egy tojás fele

a tetejére kb. 8 dkg laktózmentes (Gouda) sajt (Aldi-ban vettem a sajtot is, nagyon elégedett vagyok vele)

Elkészítés

Keverd és dolgozd össze kézzel egynemű tésztává a hozzávalókat, majd tedd hűtőbe negyed-félórára.

Lisztezett szilikonos lapon nyújtsd ki fél centi vastagra, majd ízlés szerinti szélességben szeleteld fel pizzaszeletelővel, hogy szép hullámos legyen az oldala.

Kend meg a tetejét tojással, szórd rá a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt sül meg. Egymás szoros szomszédságába téve egy sütőpapírral bélelt tepsiben elfér, kicsit összesülnek, de engem az nem zavar ennél sütinél.

Puha, kellemes ízű sajtos finomság, ami még laktató is. Melegen nem ajánlom a fogyasztását, mert megülheti a hasat magas zsírtartalma miatt.

Jó sütögetést!

Kellemes ünnepeket kívánok!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »