Egyik kedvencem a téli édességek közül a fahéjas, cukrozott mandula, amivel vásárokban szoktam megajándékozni magamat egy adag sült gesztenyével együtt. Kicsit féltem attól, hogy odaégetem, de végül megpróbáltam, és nagyon finom lett (nem csak szerintem). Napok elteltével is friss ízű és kellemes, édes rágcsálnivaló. Íme egy rövid videó az elkészítés pillanataiból, alatta pedig már érkezik is a recept!
https://www.instagram.com/p/BOkXLS9homR
Hozzávalók kb. 4 adaghoz
17 dkg előzetesen sütőben megpirított, héjától megtisztított dióbél és pirított, hántolatlan mandulabél vegyesen
Tipp: 180 fokon, alsó-felső sütéssel szoktam megpirítani 15-20 perc alatt egy nagy adagot, és elteszem befőttes üvegbe. Süteményhez is nagyon jó, magában rágcsának vagy mézzel megspékelve tízórai/reggeli részeként.
A mázhoz:
9 dkg kristálycukor
1 tk. őrölt fahéj
2 db Tesco Free From kávétejszín (jó más fajtával is!)
1 tk. folyékony vanília aroma
2 ek. víz
Elkészítés
1. Teflon serpenyőben keverd el a máz hozzávalóit, és alacsony fokozaton melegítsd szirupossá.
2. Add hozzá a magokat, és főzd tovább folyamatos keverés mellett, amíg a máz szépen eggyé válik a magokkal.
3. Terítsd sütőpapírra egyenletesen, és hagyd kihűlni.
Jó nassolást! 🙂
Kommentek