Diós brownie mézzel | Gluténmentes, laktózmentes recept

Utoljára szerintem akkor ettem brownie típusú sütit, amikor ezt a málnás kladkaka-t készítettem, és az elég hasonló ahhoz, amit most sütöttem. Ez a recept egy tömény, laktató, nem túl édes brownie-t eredményez. Cukor helyett mézet tettem bele, és a felhasznált étcsokoládék inkább savanykás típusúak.

I. keverék hozzávalói:

20 dkg laktózmentes vaj (Aldiban kapható Milfina vajat használtam)

10 dkg étcsoki (a piros csomagolású, Aldiban kapható Riquet étcsokiból vettem 2 x 10 dkg-os táblát, a másikat durvára vágtam a dióval!)

10 dkg étcsokoládékrém (DM-ben kapható)

Tipp: Ezt akkor ajánlom, ha szeretnél megkóstolni egy tömör, kesernyés-savanykás ízvilágú csokikrémet, és akkor használj el belőle ennyit a brownie-hoz. Ha nem szeretnél ilyet vásárolni, helyettesítsd egy tábla étcsokival.

Olvaszd fel a 20 dkg csokit és a vajat egy edényben lassú tűzön, keverd össze alaposan. Hagyd kicsit hűlni.

II. keverék hozzávalói:

4 tojás

5. ek. akácméz

Keverd mixerrel habosra a mézet a tojással.

III. keverék hozzávalói:

5 dkg Schär Pâtisserie-Mix C gluténmentes lisztkeverék

Tipp: Ha nincs ilyened otthon, helyettesítsd más gluténmentes süteményliszttel vagy rizsliszttel.

5 dkg kakaópor

csipet só, nagy csipet fahéj

10 dkg dió durvára darabolva

10 dkg étcsoki durvára darabolva

Keverd el a lisztet a kakaóporral és a többi hozzávalóval.

A három keveréket mixerrel dolgozd össze.

Sütés:

Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 180 fokon 35 perc alatt készült el. Sütőpapírral bélelt szilikonos formában sütöttem.

A sütőpapíron hagyd kihűlni. Ha nem fogy el rögtön, tárold hűtőben. Fogyasztás előtt pár másodperc a mikróban jót tesz neki.

Tálalás:

Megturbózhatod a tetejét tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel.

Jó étvágyat!

Csokiőrült vagy? Olvasd el a TOP 10 itthon kapható étcsokoládé ajánlómat. 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »