Készítettem magamnak egy nagy mappát, amibe a szimpatikus és bevált recepteket gyűjtöm. Többnyire a Nők Lapja Konyhából téptem ki recepteket, és eddig minden nagyon jól sikerült azokból. Megosztanék veletek most egy búzamentes, laktózmentes citromos muffin receptet, amit szintén ebből a lapból szereztem és alakítottam át számomra fogyaszthatóvá.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg laktózmentes Vénusz margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 3 tojás
- 125 gramm laktózmentes tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 15 dkg liszt (1/3 rizsliszt, 1/3 kukoricaliszt, 1/3 zabliszt)
- 10 gramm sütőpor
Elkészítés:
- A puha margarint (robotgéppel) kihabosítjuk a porcukorral.
- Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokkal elkevert tejfölt és a citrom levét.
- Végül a citromhéjjal, sütőporral elegyített lisztet is belekeverjük.
- Kiolajozott szilikon muffin formába (3/4-éig) töltjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésesen kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A képen a legújabb Nők Lapja Konyha lapszám látszik, de ez a recept nem ebből a számból van, ha jól emlékszem… Kicsit nekem nehéz és olajos lett így a tészta, legközelebb kevesebb olajjal kenem ki a formát és talán több citromhéjjal és lével fogom elkészíteni, hogy pikánsabb legyen. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: