Anyukám készített gyerekkoromban nagyon finom citrom szörpöt, és ez eszembe jutott egyik nap. Most viszont nem szerettem volna édesítőset inni, inkább maradok a cukornál. Segített nekem Anya, találtunk egy megfelelőt, és ezt szeretném megosztani veletek. Kipróbáltam, és mindenkinek ízlett. Nagyon tetszik benne, hogy a recept feltöltője szerint a szörp megőrzi C-vitamin tartalmát (a kihűlt sziruphoz kell hozzáadni a citromok levét).
Ahogy én készítem:
Hozzávalók
5 citrom
60 dkg cukor
4 dl víz
Elkészítés
Forrald fel a vizet.
Adagold hozzá apránként a cukrot, és kis lángon főzz belőle szirupot. Villanyfőzőlapnál ez kb. 10 perc és 5-ös fokozat (12-es lap esetében).
Mosd meg a citromokat, reszeld le a héjukat, és add hozzá a sziruphoz, ezzel együtt főzd még pár percig.
Facsard ki a levüket, és a már kihűlt sziruphoz add hozzá, és keverd össze.
Én leszűrtem másnap, és úgy töltöttem a palackba.
Hűtőben tárold ebben a melegben, lehetőleg lezárható üvegben, de a kiüresedett ásványvizes palack is megteszi.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: