Pink Dust blog

Mézes zabkeksz | Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept

Az a szuper ebben a receptben, hogy mivel zabpelyhes, cukormentes, és bio alapanyagokat is tettem bele, és persze a méz is nagyon egészséges, ezért úgy érzem, hogy jogosan nassolok. Ez így is van rendjén! Egyébként ez a keksz nem mondható édesnek ezzel a mennyiségű mézzel, ezért ha édességre vágysz, tegyél több mézet bele vagy nézd meg egy korábbi zabkekszem receptjét a bejegyzés végén. Lássuk most ennek a roppanós, tömör zabkeksznek az elkészítési módját!

Mézes zabkeksz | Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept

Hozzávalók

5 dkg Schär Mix Pâtisserie-Mix C liszt
5 dkg gluténmentes zabpehely
5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 gramm sütőpor
1 tojás
6 dkg vaníliás laktózmentes Vénusz sütőmargarin
3 ek. (bio) akácméz (ha édesen szereted, tegyél többet!)
1 (bio) citrom reszelt héja
csipet só
fél kocka Lindt 70%-os étcsokoládé, apró darabokra törve vagy reszelve

Elkészítés

1. Keverd el a liszteket és a zabpelyhet a sütőporral és a sóval.
2. Add hozzá a többi hozzávalót (kivéve a csokit), és kézzel alaposan dolgozd össze.
3. Szórd a keverékre a csokidarabokat, keverd el kissé a tésztában.
4. Két evőkanál segítségével formázz gombócokat, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

175 fokon, alsó-felső sütéssel, 20 perc alatt szépen megsülnek és kissé megpirulnak.

Mézes zabkeksz | Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept

Ha valami mennyeien édes, csokis, omlós gaz-galád-nagyon finom zabkekszre vágysz, nézd meg ezt a receptemet!

Jó étvágyat!

Az igazi társad keresed? Randivonal!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jó ötlet, Bernadett! Az eritrit “hideg” ízét (erre még nem találtunk jobb kifejezést az ismerőseimmel) csak kis mennyiségben tudom elviselni, de ebbe nem is kellene sok. Nemrég egy mogyoróvajas tallért készítettem vele, abban semmi liszt nem volt, és sajnos nagyon is éreztem ezt az ízt. Sztevia kilőve, mert szinte semmi édeset nem érzek csak a furcsa ízét, a xilit kilőve, mert nem bírom, mint sokan mások, úgyhogy nem tudom mi van még… A kókuszvirágcukor esetleg. Neked bevált az eritrit?

  2. Bernadett Békési says:

    Én inkább a mézet cserélném eritritre és az egészet zabpehelyliszttel csinálnám. Még akkor se az alacsony kcal és CH tartalmú nassolnivalók közè tartozna. 😉

  3. Pink Dust says:

    Igen, szerintem nyugodtan cseréld le arra, Anyuci!

  4. Ildikó Törzsök says:

    Schär Mix Pâtisserie-Mix C liszt
    Ez sima búza liszttel helyettesíthető?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!